en-USnl-BEnl-NL
2020-09-26
 
Ventilatie absoluut noodzakelijk
In onze regio brengen mensen gemiddeld 85% van de dag binnen door. Het binnenklimaat in onze woningen en in de gebouwen waarin wij vertoeven is dan ook een belangrijke milieubepalende factor voor onze gezondheid.
Bij nieuwbouw is de installatie van een ventilatiesysteem wettelijk verplicht.
Bij een renovatie (nog) niet, maar met eventueel toekomstige opgelegde verplichtingen wellicht wel. Bovendien wordt het EPC-peil heel wat beter als men bij renovatie een ventilatiesysteem plaatst.
Het belang van een gezond binnenklimaat is niet te onderschatten. Men moet er maar de aanbevelingen en de onderzoeken maar even op nalezen van de Hoge gezondheidsraad. (1)
Met een goed ventilatiesysteem kan men allerlei schadelijke effecten zoals: schimmelvorming, mijten, ademhalingsproblemen, allergieën enz. voorkomen.
Met het juiste ventilatiesysteem vermijdt men niet alleen deze problemen, maar beperkt men ook dat er te veel warmte wordt verloren. Men plaatst dus bij voorkeur een ventilatiesysteem waarbij heel wat warmte wordt gerecupereerd.
Kwaliteit binnenlucht
Ventilatie uitvoering
Liboconstruct installeert complete ventilatiesystemen
Meestal geven architecten aan welk ventilatiesysteem er in de woning wordt voorzien of dient te worden geïnstalleerd. Is dit niet het geval, dan begeleidt Liboconstruct je in je keuze.
Welk systeem men ook kiest, de uitvoering ervan kan gebeuren in combinatie met o.a. muur-, dak- en wanddoorbrekingen, herstellingen, algemene elektriciteitswerken, het plaatsen van zonnepanelen enz.